© Rootsville.eu

Michael Johnathon (US)
tiltle: The Painter
music: Singer-songwriter - Folk
release date: 2020
label: PoetMan Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Michael Johnathon

© Rootsville 2021


Een Amerikaanse troubadour pur sang deze Michael Johnathon. Eentje waarbij de eerste tonen je onmiddellijk doen terug denken aan Don McClean. Niet verwonderlijk ook bij het beluisteren van "Vincent in the Rain". Net als opener en titeltrack "The Painter" hebben beide nummers nog een iets gemeen met Don McClean. Zo werden beide nummers net als "Vincent" en "American Pie" gespeeld op een "Martin".

Niet alleen als troubadour maar ook als dichter en auteur staat Michael en zo schakelde hij dan ook over op olieverfschilderijen en inspireerde zo een gloednieuwe liederencyclus en album, "The Painter". Als tiener liet hij een stripverhaal in 17 kranten verschijnen. Johnathon pakte de gitaar op en verhuisde naar de Appalachia-bergen, waar hij ondergedompeld raakte in de muziek van de veranda van Amerika. Hij is een rondreizende songwriter met 17 uitgebrachte albums, vijf gepubliceerde boeken, toneelschrijver van de Walden Play uitgevoerd in 42 landen, componist van de traditionele opera 'Woody: For The People'.

'Blues Tonight' volgt met zijn fingerpickin' folksong met een nummer over alleen zijn en je eenzaam voelen, maar daar oké mee zijn, de fluit van Sharon Ohler die het voor de tweede van de vier covers van het album ziet, een mooie versie van Harry Chapin's '' Cats In The Cradle 'dat bovendien profiteert van gehamerd hakkebord. De twee andere covers worden aan het einde van het album gewogen met, eerst een warme en dromerige eenvoudige akoestische geplukte en piano-begeleide versie van Dylans 'To Make You Feel My Love', gevolgd door een parmantig met de vinger geplukte versie van het altijd groene 'Blue Moon', zijn stem deed weer aan McLean denken.

Afsluiten doet hij dan ook met "het" nummer waarmee deze Michael Johnathon van het begin af wordt vergeleken...starry starry night...

tracks:

01. The Painter
02. Vincent in the Rain
03. Blues Tonight
04. Cats in the Cradle
05. The Statement
06. The Journey
07. Sunday Morning
08. Othello
09. Make You Feel My Love
10. Blue Moon
11 Vincent (Starr, Starry Night)